Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Kommunstyrelsen

Vid gårdagens kommunstyrelse så var frågan uppe om gymnasieutbudet för läsåret 2012/13. Beslutet blev att samhällsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet stängs för intagning till hösten. Lars Bäckström skriver i sin blogg att majoriteten silar mygg och sväljer kameler. Det får stå för honom men jag kan konstatera att Lars verkligen gått in i oppositions rollen. Vid sittande möte så tror han och tycker väldigt mycket utan att ha något underlag till sitt förfogande. Kommunfullmäktige har enhälligt beslutat att tillsätta en tillfällig beredning vars uppgift är att se över hela kommunens skolstruktur. Hur ska grundskolan och Jenningsskolan organiseras och kostnadsberäknas. Beredningen har till uppgift att komma med förslag på vilka gymnasieprogram som ska öppnas till hösten, hur skolan ska organiseras och hur ska den drivas på det mest ekonomiska sättet. Jenningskolan består inte bara av ungdomsgymnasiet utan också av komvux, sfi och särskola. Den tillfälliga beredningen har en och en halv månad på sig att ta fram ett underlag och ett föslag till beslut gällande Jenningsskolan. Det intressanta är Lars själv sitter i denna beredning och har alla möjligheter att se till så att det blir ett så genomarbetat förslag som möjligt. Lars verkar ignorera kommunfullmäktiges beslut men jag kan lova att på kommunstyrelsen den 29/5 finns en utredning och ett förslag på hur Jenningsskolan ska organiseras framöver.   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.