Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Marta (C) Pettersson

Marta Pettersson (C) skriver i sin blogg att jag vid ett möte stolt berättade att Robertsfors kommun är den kommun i landet där nyföretagandet procentuellt ökade mest 2011. Helt rätt Marta, det är mycket viktigt att det är ett bra företagsklimat i kommunen. Ska vi bryta trenden att befolkningen i kommunen blir mindre och mindre så måste nya jobb skapas. Vi ser även på svenskt näringslivs ranking att kommunen klättrar och det är glädjande. Vi måste fortsätta att arbeta inom en rad olika områden. Bättre upphandlingar, marknadsföring, kvalité i skolan och inom vård och omsorg osv.

Marta kritiserar kommunen när det gäller inköp och då blir jag bekymrad. Är det populistiskt svammel eller okunskap. Robertsfors kommun har ramavtal med Umeå och går via Umeå upphandlingsbyrå. Det har kommunen gjort i många och år och som flerårig styrelseledamot så borde Marta veta det. Däremot måste kommunen bli bättre på att dela upp de upphandlingar som vi gör så att det lokala näringslivet kan lägga in anbud och konkurrera med de stora drakarna i Umeå. Det jobbar vi aktivt med och först ut är upphandlingen av snöröjning som kommer i vår. Vad gjorde Marta under sina 6 år i majoritet. Varför servas kommunens leasingbilar i Umeå när vi har bilverkstäder i kommunen osv. Det här ska vi ändra på när olika avtal går ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.