Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Tisdagens kommunstyrelse

På tisdagen kommunstyrelse hade vi en gedigen dagordning – 46 punkter. Bland annat hade vi upp den åtgärdsplan för ökad måluppfyllelse för elever i grundskolan som kommunfullmäktige krävt in. De elever som nu i vår går ut åk 9 är det många som riskerar att inte klara målen i engelska, mattematik och engelska. I början på året var det nästan 40 % som inte hade godkända betyg i något eller några ämnen men med ett stort arbete så har den siffran krympigt. Åren tidigare så har vi legat bland Sveriges 80 bästa kommuner. Vi vet att vi har väldigt duktiga pedagoger och som är utbildade och som gör ett fantastiskt arbete varje dag, så enligt min åsikt är det inte där problemet ligger att vi inte har högre måluppfyllelse. (Målet måste vara 100 %). Utan det är som i skolinspektionens rapport kring granskningen av grundskolan, att det är brister i ledning, styrning, organisation, rätt nyttjade av resurser, bättre samarbete mellan stadierna och förskola samt bättre team bildning mellan lärare som det handlar om. Här kommer vi framgent att lägga ett stort fokus.

Vi beslutade även om satsningar i det "offentliga rummet". 2012 kommer vi att investera 600 000 på att göra det trevligare att bo och vistas i vår kommun. Här följer några av åtgärderna. Utökning av samåkningsparkering i Sikeå, fontän i Rickleån vid bruksudden och i Åkullsjön, Belysningspunkter, fler parkbänkar, öppna upp centrumparken med plattläggning, Gjutna blomfat, amplar på belysningsstolpar, linbana på skolan i Ånäset m.m.

Detta är en satsning som jag anser vi ska fortsätta med och ska prioriteras i 2013 år investeringsbudget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.