Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Biblioteken på frammarsch!

Biblioteken i kommunen gör verkligen ett bra arbete. De försöker hela tiden utveckla sin verksamhet och nå så många målgrupper som möjligt. Biblioteket jobbar inte bara med böcker de är också en viktig aktör gällande olika kulturarrangemang och är en vikig aktör för kommunens kultur arbete i stort. De har ett bra samarbete med kommunens skolor och det är oerhört värdefullt för eleverna. De är dessutom väldigt duktiga på att ta fram bra och tydliga verksamhetsplaner och styrkort samt har en mycket bra budget disciplin. Det känns därför bra att vi kunnat satsa på nya lokaler i Bygdeå och renovering i Djäkneboda. Näst på tur står Åkullsjön under senare delen av vintern och pengar är också avsatta för biblioteket i Ånäset.

Robertsfors kommun är sedan början av 90-talet med i samarbetet i Umeå regionen. Ett samarbete som varit väldigt framgångsrikt och viktigt för Robertsfors. Det finns idag över 20 olika arbetsgrupper i Umeåregionen varav Biblioteket är en. Enligt min mening så är det den arbetsgrupp som varit mest framgångsrik och visat på synliga resultat. Du kan idag låna en bok i Umeå och lämna tillbaka den i Robertsfors. Man kan som låntagare ta del av hela regionens alla böcker. De har arbetet med olika tekniska lösningar där bland annat självbekänning ingår osv. Biblioteket blev för några veckor sedan utsed till årets arbetsgrupp. Inte en dag för sent!!!!

Grattis alla bibliotek i kommunen och tack för ert fantastiska arbete.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.