Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

1:a Maj

 Idag har vi firat 1:a Maj i Robertsfors. Arbetarrörelsens stora dag. Vi samlades under parollen jobb och framtidstro. Nästan 100 personer hade samlats för att demonstrera i ett blåsigt men soligt Robertsfors. Efter en stärkande promenad samlades vi inne i centrumhuset där det bjöds på kaffe och tårta. 140 personer hade samlats där för att lyssna till Lennart Holmlund som var huvudtalare. Även Robert Lindgren (SSU), Ulf Mannberg (LO) och jag höll tal. 

Den gemensamma nämnaren i dessa tal var vikten att göra något åt den väldiga arbetslösheten. 11 länder i Europa har lägre arbetslöshet än vad Sverige har. På vår kongress i början av april lovade vi socialdemokrater att halvera arbetslösheten till 2020 och Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i Europa. Den borgerliga majoriteten sitter nöjd i båten och inga nya förslag eller ideér kommer. Inte ett ord nämndes kring arbetslösheten när regeringen la fram sin vårproposition för någon vecka sedan.

Jag pratade om att mer och mer förs över från staten till kommunen men inga medel tillförs kommunen. För 2012 fick Robertsfors kommun 3,6 miljoner i minskat statsbidrag. Då har kommunen även haft löneökningar och ökade kostnader. Hade vi fått dessa pengar hade vi kunnat anställa 7 personer mer inom barnomsorgen. Regeringen tar inte sitt ansvar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.