Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Robertsfors klättrar!

 I tidningen focus årliga ranking här är det bäst att bo rankas Sveriges 290 kommuner. De mäter i 4 olika kategorier. Att vara ung, Att vara gammal, Att ha familj och Att arbeta samt en rad fundamentala parametrar. Robertsfors kommun klättar från plats 97 2012 till plats 61 2013. Det är naturligt vis väldigt glädjande att vi hela tiden klättrar och förbättrar oss. Men det viktigaste är ändå att kommunen hela tiden blir bättre och levererar bättre kvallitet till invånarna i kommunen. Går det verkligen att mäta och jämföra kommuner frågar sig en del. Jag tycker det, men huvud anledningen för Robertsfors kommun är främst att vi jämör oss med oss själva. Att vi blir effektivare, bättre och utför bättre kvallitet är ändå det viktigaste. Vissa parametrar kan inte kommunen själv påverka men det vi kan påverka ska vi naturligt vis jobba med. Vi kan se att en av de viktigaste områden vi har att förbättra är skolan och elevers måluppfyllelse. Här måste kommun lägga ännu mer kraft och fokus allt för våra barns bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.