Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Folkomröstning

I går hade jag besök av landstingsrådet Peter Olofsson. Vi besökte bland annat hälsocentralen i Robertsfors där verksamhetschef Peter Sjöstedt på ett väldigt bra sätt berättade om hälsocentralens utmaningar och hur de arbetar. Som så många andra hälsocentraler så är den stora utmaningen att rekrytera fasta läkare. De arbetar verkligen stenhårt och jag hoppas verkligen att planerna slår in. Läkare är naturligtvis oerhört viktiga för en hälsocentral men Peter S lyft verkligen fram stommen av duktiga undersköterskor, sjuksköterskor, kurator, sjukgymnaster, läkarsekreterare med flera som varje dag gör ett kanon jobb.

Vi åkte sedan vidare till korttidsboendet i Ånäset där enhetschef Ann-Christin Lundberg berättade om deras fantastiska verksamhet. De arbetar med att så fort som möjligt erbjuda personer plats när man är medicinsk färdigbehandlad p NUS och behöver några dagars ytterligare rehabilitering. De har verkligen lyckas och idag har Robertsfors kommun väldigt lite kostnader för medicinsk färdigbehandlade. De erbjuder även växelvårdsplatser, vård i livets slut, rehabilitering m.m.

Kvällen avslutades med att vi socialdemokrater hade bjudit in allmänheten till ett öppet möte på Tingshuset. Ett 60 tal personer slöt upp och Peter berättade på ett väldigt tydligt och bra sätt hur landstingsledningen ser på folkomröstningen. I Dorotea har man tillsammans med kommunen inrättat två akutplatser, lika många som man hade tidigare och erbjuder samma vård men i andra lokaler. Men 3 miljoner billigare!!! I Åsele har man tillsatt en akut bil som verkligen fungerar. Den är oerhört granskad och fyller verkligen sin funktion och har länets tredje kortaste inställelsetid. Den är utrustad exakt som en ambulans och kan snabbt komma på plats och erbjuda snabb vård till de boende. Tack vare samverkan med kommunen där man samnyttjar personal så har man även där fått ner kostnaderna betydligt. Peter fick en hel del frågar. Varför kan man till exempel inte ta blodprov i Ånäset. Varför finns det ingen ambulans stationerad på helgerna i kommunen. Viktiga frågor som vi kommer att följa upp och vi kommer att träffas längre fram för att säkerställa att kommunmedborgarna i Robertsfors får den bästa vården.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.