Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Grattis IFK Åkullsjön

IFK Åkullsjön har fått bifall på sin ansökan till arvsfonden. Beloppet som är beviljat är 2,6 miljoner kronor. Stort grattis! I projektansökan står det att de vill restaurera och tillgänglighetsanpassa den åtta kantiga logen ” Hällgärda ”, Föreningen vill tillgänglighetsanpassa toaletter, omklädningsrum, fotbollsplan och läktare. Bygga ett annex till sin befintliga lokal. Målet är att Hällgärdan ska bli en naturlig samlingsplats för alla barn och ungdomar i Åkullsjön med omnejd. En multianläggning i form av mötesplats för såväl barn, unga och vuxna. IFK Åkullsjön har jobbat fram alla idéer och skisser och samarbetat med kommunens duktiga informatör Magnus Hansson som varit behjälplig med ansökan.

I våras gick arvsfonden ut med en information om att de hade väldigt mycket pengar och att de gärna såg fler ansökningar från organisationer och föreningar. Huvudkriterierna var bland annat kulturverksamhet, kulturbyggnader, ungdomsverksamhet, tillgänglighet och samarbeten mellan olika verksamheter. Jag hoppas fler föreningar/organisationer tar chansen och förverkligar sina idéer och söker medel för detta. Vill ni ha hjälp så tveka inte att ta kontakt med kommunens utveckling och informations enhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.