Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ambulansen är tillbaka!

Tisdag och Onsdag nästa vecka så fastslår landstingsfullmäktige sin budget för 2014. I Socialdemokraterna budget förslag så finns det en förstärkning av ambulansorganisationen med 4 miljoner. För Robertsfors kommun innebär detta att efter årsskiftet kommer det att finnas en ambulans även under helgerna. Detta är oerhört glädjande och kommer att förkorta inställelse tiden för personer som är i behov av ambulans och skapa större trygghet för invånare i Robertsfors kommun men även för hela mellanbyggdsområdet.

 

Förslaget innebär en förstärkning med en ambulansbil i Umeå vilket leder till att Robertsfors får tillbaka sin. Det blir alltså en förstärkning i Umeå men även för vår kommun. Som representant för kommunen har jag hela tiden haft en väldigt bra dialog med landstingsrådet Peter Olofsson och Karin Lundström. De har vid öppna möten lyssnat på kommunmedborgares synpunkter men även på mina och det känns riktigt bra att vi nu kommer att ha en ambulans i kommunen dygnets alla timmar.

5 kommentarer

 1. Simon

  Fortfarande är det ingen skillnad med ambulansen och nu har snart halva januari gått. Robertsforsambulansen är fortfarande kvar i Umeå på helgerna och den utlovade förändringen med ambulans tillbaka till Robertsfors på helgerna har alltså ännu inte inträffat.
  Var det inte sagt att ambulansen skulle tillbaka från årsskiftet?

  • Patrik Nilsson (inläggsförfattare)

   Robertsfors ambulansen ska tillbaka. Min information är följande: Det man håller på med är att rekrytera en ny ambulansbesättning i Umeå. När den rekryteringen är klar så får vi tillbaka vår ambulans. Den målsättning som landstinget har är att det ska vara klart i slutet på februari. Men de jobbar så fort de kan

 2. Simon

  Tänkte bara påpeka att vi fortfarande inte har någon ambulans på helgerna i Robertsfors trots VLL´s löfte om att så skulle ske vid nyår.

  • Patrik Nilsson (inläggsförfattare)

   Den kommer i slutet på februari om rekrytering av en ny ambulansbesättning går som det är tänkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.