Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Lekparker

Samhällsbyggnadskontoret har gjort en inventering över Robertsfors kommuns samtliga 15 lekparker och har förslag på hur dessa båda kan utvecklas och avvecklas. Genomgången av kommunens lekparker har gjorts i samverkan och dialog med samhällsråd i Ånäset och Robertsfors samt Bygdeå GoIF. Det råder en samsyn på vilka lekplatser som kommunen ska satsa resurser på.

Tyvärr är det så att det under många, många år varit bristande underhåll vilket lett till att en del lekplatser förfallit och vuxit igen. En del kan till och med innebära en säkerhetsrisk för barn som leker där. (se bild)

Nu tar vi tag i denna fråga och använder använder 1 miljon kronor från investeringsbudgeten avsedd för lekparker till att upprusta och avveckla föreslagna lekparker för att sedan även påbörja utvecklingen av en ny enskilt större lekpark.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.