Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Skattesänkningar med lånade pengar

För mindre än två månader sedan slogs de borgerliga partierna med näbbar och klor i riksdagen för att få genomföra ytterligare skattesänkningar. Några veckor sedan går de nu ut och aviserar skattehöjningar. Jag kan inte tolka deras utspel på ett annat sätt än att de underkänner hela sin ekonomiska politik. Skattesänkningarna på närmare 140 miljarder har inte skapat fler jobb eller gjort arbetsmiljön bättre för alla lärare i skolan. Istället har de satt Sverige i ett läge där vi måste låna 10 miljoner kronor varje timme. Anders Borg själv uppskattar underskottet till 70 miljarder kronor i år.

Det budskap som finansminister ger är att det är de som är unga och studerar som ska betala för statens underskott i form av räntor på statsskulden.

Anders Borg säger att de inte har råd att sänka skatten 2015 och 2016. Men mellan raderna går det att läsa att när man åter har pengar kommer man att fortsätta sin skattesänkarpolitik.

Vi socialdemokrater kommer att genomföra framtidsinvesteringar på nya jobb, bättre skola och tryggare vård och omsorg. Kvalitet i välfärden måste gå före skattesänkningar som borgarna har som enda alternativ på lösning.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.