Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Framtidstro!

Robertsfors kommun har lägst arbetslöshet i hela Västerbotten. 5.4% är idag arbetslösa i vår kommun. Det har sjunkit med 0,7% sedan juli förra året. Det här är väldigt glädjande siffror och som visar att på stor framtidstro för vår kommun. Kommunen har god ekonomi och har inte lagt några besparingskrav på verksamheterna och inte behövt varsla. Näringslivet investerar och rustar för framtiden. Till exempel så byter gjuteriet masugnar en investering på närmare 30 miljoner, Techsam electronics på Stantors har byggt ut, Jit mech har investerat i nya maskiner, kommunens byggföretag har gott om jobb m.m.

Vi socialdemokrater kommer inte att slå oss till ro utan kommer fortsatta jobba aktivt med minskad arbetslöshet och utveckla kommunen. Vi kommer att anställa en praktiksamordnare som ser till att arbetslösa, ungdomar, invandrare på ett bättre och snabbare sätt ska komma in i arbetslivet via praktikplatser. Vi kommer utveckla arbetet med lokala upphandlingar där lokala företagare kan göra sig gällande. Fortsätta satsningar på ekologiskt hållbar utveckling, nya arbetstillfällen och ett gott företagsklimat.

Första halvåret har befolkningen i vår kommun ökat med 10 personer. Det som är mest glädjande är att antalet födda ( 39 st) är fler än det som avlidit ( 37 st ). 177 st har flyttat in i kommunen och 169 har flyttat ut. Det är tecknat avtal på nyproduktion av hus i Bygdeå och i måbrabyn i Sikeå. 2013 ökade befolkningen med 21 personer och 2014 ser det även nu ut att gå mot plus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.