Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Digital bio till Robertsfors

Nu är det klart att den projektansökan som Centrumhusföreningen sökt hos svenska filminstitutet har blivit beviljat med ca 265 000 kr. Kommunens tillväxt utskott har ställt sig positiv till att medfinansiera lika mycket. Detta innebära att de kan investera i ny teknik och att det då blir möjligt att åter gå på bio i Robertsfors.

Genom denna nya teknik blir det inte bara möjligt att se bio filmer. Det kommer även att vara möjligt att se sport arrangemang, teater eller varför inte en opera på den stora bio duken. Det kommer att bli ett utökat utbud av kultur samt ett utökat kulturutbud gör Robertsfors attraktivare att bo i och besöka. Skola, fritids, musiksällskap, föreningar m.m. kommer att kunna dra nytta av detta vilket skapar mervärde i hela kommunen.

Nu ska inköp och montering göras och förhoppningen är att någon gång under våren ska allt vara klart. Kanske kan vi se Skellefteå vinna sm-guld i biosalongen i Robertsfors!!!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.