Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Äldreomsorgen är fortsatt i topp

Äldreomsorgen i Robertsfors kommun är fortsatt i topp bland landets 290 kommuner. Det är Sveriges kommuner och landsting som tillsammans med länsstyrelsen sammanställt rapporten för 2014. Rapporten beskriver kvaliteten inom vård och omsorgen med 36 indikatorer. Allt i från vård i livets slut till användning av läkemedel, trygghet och bemötande m.m.

Robertsfors kommuns särskilda boenden hamnar på en fantastisk 3:e plats bland landets 290 kommuner. Indikatorer som sticker ut är att tryggheten är bra, bemötande, miljön och den sociala gemenskapen, aktiviteter och maten.

Hemtjänsten hamnar på en hedrande 23 plats av Sveriges 290 kommuner. Det som är riktigt bra är Bemötande, Tillräckligt med tid för brukare, möjlighet att framföra synpunkter eller klagomål samt möjlighet att själv påverka tider och hemtjänst.

Det måste kännas tryggt att bli gammal i Robertsfors kommun. Det som  gör detta möjligt är kommunens undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter som hela tiden vill utveckla sin verksamhet men framför allt månar om de gamla.

Grattis äldreomsorgen, Bra jobbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.