Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

10,5 miljoner!

Kommunen håller som bäst på med att sammanställa årsbokslutet för 2014. Årets resultat landar på plus 10,5 miljoner kronor. Ett fantastiskt bra resultat! Kommunfullmäktige hade i sin budget lagt ett plus på 8,6 miljoner. Detta trots att sociala utskottet gör ett minus på ca 5 miljoner. Det är framför allt barn och utbildning (mindre interkommunala kostnader), samhällsbyggnads kontoret och tillväxt utskottet som gör ett plus resultat. Lägre sociala avgifter med nästa 2,5 miljoner och minskade finansiella kostnader.

För fjärde året i rad så gör Robertsfors kommun ett plusresultat. Det känns bra att vi socialdemokrater kan leverera en stabil ekonomi för kommunen vilket innebär att vi kan diskutera utveckling före besparingar. Det är viktigt att kommunen har ett stabilt eget kapital så att vi kan klara av de investeringar som kommunen står inför. Byggande av nya förskolor, renovering av grundskolor och eventuellt bygga nya lägenheter och renovering av gator och vatten nät m.m.

Sjuktalen under 2014 ökade och ligger nu på ca 7 %. Kommunfullmäktige har ett mål på 4,5%. Befolkningen såg länge ut att öka med det blev ett minus på 14 personer. Vi såg också i den medarbetar enkät som alla anställda svarade på hösten 2014 att vi ligger bra till gentemot andra i Umeå regionen men arbetsmiljön kan bli bättre. Jag har tidigare sagt att personalpolitiken är ett prioriterat område 2015 och vi är inne i ett omfattande arbete. Bland annat diskuterar vi resursförstärkning inom detta område. Ska vi klara framtida kompetensförsörjning så måste kommunen hela tiden arbeta med en god arbetsmiljö.

Trevlig helg!

2 kommentarer

  1. Bertil Örjestad

    Kul att höra att det ekonomiskt går bra för min fd kommun. Ekonomin är trots allt ett kvitto på att rätt beslut tagits. Så länge ekonomin är plus och i detta fall bögre än budgeterat så borde befolkningen sitta lugnt i båten.
    Läste på nått ställe där du siat om att man skulle kunna se hockeyn på Folkets Hus, Har du kikat på vad det kostar? Kanske billigare att kommunen hyr en buss och åker upp med Robertsforsbor?

    • Patrik Nilsson (inläggsförfattare)

      Tack Bertil! Kloka tankar som vanligt. Vi vet idag inte var entrebiljetter ska ligga. Vi jagar som bäst den absolut bästa digitala utrustning vi kan få för de beviljade pengarna. Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.