Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Årets Brukspatron

Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet redovisades för några dagar sedan. Syftet är att fastställa företagsklimatet i Sveriges kommuner. Enligt undersökningen så fortsätter företagsklimatet i Robertsfors att förbättras. Det har aldrig varit så högt sedan de mätningarna startade 2002.

Det finns mycket kvar som vi tillsammans måste jobba vidare med. Kommunens attraktionskraft måste förbättras. Dialog och information och besök till näringslivet är parametrar som kan förbättras. Skolans attityder kan också bli bättre m.m.

I veckan utsåg kommunstyrelsen årets brukspatron. I år går utmärkelsen till Techsam elektronics och dess vd Håkan Johansson. En av Sveriges starkaste legotillverkare av elektronikapplikationer. Techsam har på ett fantastisk sätt investerat, byggt ut och utvecklat sitt företag och är idag en av de största privata arbetsgivarna i kommunen. Stort Grattis!

Vi utsåg även årets ungdomsstipendiater. Detta år delas det av två duktiga ungdomar. Albin Sandberg en fantastiskt duktig musiker som spelar klarinett och nyckelharpa. Han har medverkat i otaliga arrangemang i kommunen genom åren. Han har dessutom medverkat i musiksällskapets två senaste uppsättningar. Zorica Grubor är en otroligt duktig och ambitiös tjej som varit en av de drivande kuggarna i demokratiprojektet youth for democracy and human rights. Hon är en välkänt ansikte för både unga och gamla i Robertsfors, både via sitt arbete med ungdomar samt skribent i olika tidningar. Zorica har även tillsammans med andra ordnat konserter och föreläsningar för ungdomar i kommunen. Grattis Zorica och Albin.

Årets målinriktade kulturstipendium går till SaraMi Liljeholm som tillverkar smycken av guld och silver. Grattis.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.