Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Bygga nya lägenheter?

Robertsfors kommuns bostadsstiftelse har idag inga lediga lägenheter i kommunen! Vi har även varit i kontakt med ett flertal privata större och mindre fastighetsägare och de har också allt uthyrt. Flera uppger att de dessutom har intresserade personer i kö. De uppger att det är lätt att få tag i hyresgäster. De lägenheter med störst tillgänglighet till service och affärer är mest eftertraktade.

Jag kan också konstatera att det inte finns speciellt många hus i kommunen till salu. Det är naturligtvis positivt för bostadsstiftelsens ekonomi att  allt är uthyrt.

 

Men hur ska vi locka fler att vilja flytta in till kommunen när det inte finns tillgång på bostad? Jag anser att detta är en av de viktigaste frågorna för kommunen för hur vi ska fortsätta utvecklas och klara framtida kompetensförsörjning eller hur kommunen ska kunna erbjuda ett alternativ till de som inte vill eller orkar bo kvar i sin villa.

Vid Robos senaste styrelse möte fick vi en dragning och analys av ansvariga tjänstemän kring förutsättningarna för att bygga nya lägenheter. Allt ifrån statligt stöd till gruppers förutsättningar att hyra. Styrelsen enades om att tjänstemännen får fortsätta arbeta vidare med finansiering och produktions kalkyler. Nu får de politiska partierna göra sin bedömning om vägen framåt och besked ska lämnas efter sommaren.
Jag anser att vi inte har något val utan vi måste projektera för 16-24 lägenheter nära affärer och service.

 

En kommentar

  1. Lena

    Ett jättebra förslag. Hög tid att fler lägenheter byggs. Har man inget att erbjuda kan ingen flytta hit. Vi behöver fräscha lägenheter och inte bara lägenheter som sett sina bästa dag. Lägenheterna på brännan som Robo har där behöver också renoveras grundligt. Ungdomar vill också ha fina lägenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.