Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Invigning av Familjecentral

Idag fick jag förtroendet att hålla i invigningen av familjecentralen 0 – 18 nya lokaler under gamla sjukhemmet i Robertsfors. Verksamheten har nu fått riktigt ljusa och trevlig lokaler med gått om olika funktioner. Allt ifrån barns möjligheter till lek till fina kontor, samtalsrum, mottagningsrum för BVC och mötesplatser m.m.

Men lokaler i all ära! Det är naturligtvis viktigt och skapar förutsättningar men det är innehållet och verksamheten som ska bedrivas som är det viktiga.

Målet för den utökade familjecentralen 0 – 18 år är att barn och ungdomar i Robertsfors kommun ska växa upp under trygga förhållanden, med en upplevelse av välbefinnande och med möjlighet till personlig utveckling i form av passande utmaningar.

För att klara dessa mål ska tre olika organisationsstrukturer arbeta tillsammans. Barn och utbildning, sociala och hälsocentralen. Det är en mängd olika yrkesgrupper som har det viktiga arbetet att göra jobbet. Syftet är att i samverkan riva organisationernas murar och arbeta i samma team. Allt för att göra varandra starkare och på så sätt ge snabbare och tidigare insatser mot kommunens barn och ungdomar.

Det ska bli oerhört spännande att följa arbetet och processen framåt och jag ser med tillförsikt fram emot framtida utvärdering.

Lycka till i ert viktiga arbete och tack för en väldigt bra och trevligt arrangemang.
unnamed

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.