Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Delårsbokslut

Det finns en hel del som är positivt med delårsbokslutet för årets 6 första månader. Befolkningen har ökat med 5 personer och uppgick den 30 juni till 6729. Motsvarande tid förra året minskad kommunen med 17 personer. Antalen födda uppgick första halvåret till 40 st, motsvarande siffra förra året var 34.

Antalet arbetslösa uppgår första halvåret till 161 personer och är till och med en minskning med 2 personer. Med det är arbetslösheten fortfarande lägst i Västerbotten. Nu väntar dock tuffare tider då 30 – 40 personer blir arbetslösa från Element six i slutet av september och 80 – 90 i slutet av november.

Ekonomiskt så gör koncernen ett plus på 3,6 miljoner och för helåret är prognosen ett plus på 5,5 miljoner kronor. Vi socialdemokrater har ordning och reda i ekonomi och för femte året i rad så väntas vi leverera ekonomiskt överskott till kommunen.

Sjukfrånvaron har sedan årsskiftet ökat med 1 % och uppgår nu till 8,6%. Detta är en trend som vi delar med många arbetsplatser i landet men något vi som arbetsgivare måste få att vända. Det finns många arbetsgivare som lyckats med att få ned sjuktalen och detta kan även Robertsfors kommun. Det som krävs är ett idogt arbete med förebyggande systematisk arbetsmiljöarbete och friskvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.