Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Utveckling!

På kommunstyrelsen i tisdags la vi socialdemokrater fram förslag på investeringsbudget för 2016 som kommunfullmäktige den 21/9 slutgiltigt får fastställa. Investeringsbudgeten innehåller offensiva och utvecklande objekt för Robertsfors kommun. Budgeten ligger på närmare 50 miljoner kronor. Den innehåller bland annat satsningar på nya eller renoverade lokaler inom barnomsorgen och skolan. Vi fortsätter satsningen på egna datorer till kommunens elever och 2016 är det dax för etapp två och eleverna på mellanstadiet.

Fortsatt utbyggnad av bredbandsnätet med närmare 2 miljoner. Förbättringar inom gator och VA-nät för 3,5 miljoner. Vi fortsätter satsningen inom det offentliga rummet och avsätter medel till parker, lekparker och andra kvalitets höjande åtgärder. Brandsäkrande åtgärder i form av sprinkler system på Nysätragården och sjukhemmet i Ånäset och mycket mer.

Till detta så har Robertsfors bostadsstiftelse gett samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att projektera för byggande av lägenheter både i Robertsfors och i Bygdeå. Det kommer att bli ett intressant 2016 med många spännande projekt att följa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.