Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Robertsfors ökar

Idag presenterar svenskt näringsliv sin årliga företagsranking. Robertsfors kommun fortsätter att klättra. Detta år med 47 platser och landar på plats 165. I länet innebär detta att vi hamnar på fjärde plats. Det känns riktigt bra då vi lagt ner mycket tid på företagsbesök, informationsträffar och förbättrad dialog ut mot företagen.

Idag på centrumhuset så anordnade kommunen en stor arbetsmarknads och rekryteringsdag. 30 företag och organisationer var på plats för att tala om sina framtida rekryteringsbehov eller ragga arbetskraft. Dagen anordnades med anledning av Element six nedläggelse då 185 arbetstillfällen försvinner från kommunen. Idag har 50 redan gått vidare till annat arbete vilket är riktigt bra. ca 130 kommer ut i arbetslöshet under hösten. Vår ambition var att visa på alla möjligheter som finns för dessa personer men även för alla andra som är arbetslösa. Denna dag är bara en del i det arbete som vi valt att kalla Robertsfors modellen. Hur kan vi som kommun bli ännu bättre som arbetsgivare, rätt vuxenutbildning, minska antalet timanställda, hur fungerar samarbete med andra organisationer till exempel arbetsförmedling och mycket mer.

Det blir naturligtvis en tuff höst för många men förutsättningar kunde faktiskt varit sämre. Vi har fortfarande lägst arbetslöshet i Västerbotten. Näringslivet och kommunen investerar och bygger ut samt ny anställer. Det är bara att fortsätta att arbeta stenhårt, samverka med andra och fånga möjligheterna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.