Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Förskolorna i topp

Robertsfors kommun är tredje bästa förskolekommun i Västerbotten enligt en undersökning som årligen görs av förskoleupproret. De mäter tre olika kategorier i sin undersökning. Personaltäthet, storlek på barngrupperna och förskolelärartäthet. Tittar man på storlek på barngrupperna så landar Robertsfors kommun på sjätte plats i landet. Det känns riktigt bra då prioritering är att satsa resurser på de minsta barnen. Allt ifrån bemanning till resursteam i form av logoped och specialpedagog.Utmaningen för kommunen likt de flesta andra kommuner är att rekrytera utbildade förskolelärare. På grund av brist råder en stor konkurrens mellan kommunerna. För att klarar denna utmaning har förskolelärarna varit en prioriterad grupp i löneförhandlingarna de sista åren.

Kommunens förskolor jobbar med en tydlig och bra pedagogik och gör varje dag ett fantastiskt arbete för kommunens barn!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.