Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Grundskolan

I fredags presenterade Sveriges kommuner och landsting sin ranking över landets grundskolor. För att placera sig i topp i SKL:s rankning behövs både goda faktiska resultat och bra resultat med hänsyn till elevernas olika förutsättningar. Sex olika kunskapsresultat från vårterminen 2016 i årskurs 9 redovisas i ett sammanvägt värde. Robertsfors klättrar och hamnar på plats 107 bland Sveriges 290 kommuner. Det känns riktigt bra att det kvalitetsarbete som pågått ett tag nu börjar ge resultat. Denna ranking kan slå lite olika från år till år eftersom det bara är åk.9 som ingår.

Men när vi samtidigt tittar på kommunens egen kvalitetsredovisning så ser vi att resultaten går upp inom grundskolans hela ansvarsområde. Nationella proven som eleverna genomför i åk.3, åk.6 och åk.9 förbättras nu väldigt mycket och det är oerhört glädjande. Ansvariga chefer och pedagoger har verkligen gjort ett fantastiskt arbete. Tydliga och bra analyser som är kopplade mot konkreta åtgärder och utvecklingsområden gör att vi har en tydlig plan de kommande åren.

Kvalitetsarbetet kommer att fortsätta i oförminskad styrka. Kommunen bedriver ett samarbetsprojekt med skolverket ”bästa skola” där målsättningen är ökad måluppfyllelse för elever, stärka elevhälsan, minska skillnader i måluppfyllelse mellan tjejer och killar, bedömning och betygssättning m.m. Med en stabil ledningsorganisation, hög utbildningsnivå på lärare och att kommunen avsätter mer resurser till skolan än genomsnittet gör att jag känner stor tillförsikt inför framtiden och en ökad måluppfyllelse för elever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.