Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Vi klättrar i Svensk Näringslivs ranking

Igår presenterade Svensk näringsliv sin årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Det sammanfattade omdömet för företagsklimatet från Robertsfors företagare placerar Robertsfors kommun på plats 156 bland Sveriges 290 kommuner. Vilket innebär att kommunen klättrar 36 placeringar från föregående år.Det är det bästa resultatet under hela 2000-talet för kommunen.

Det är väldigt glädjande att vi för varje år klättrar i denna ranking. Det visar att kommunens målmedvetna arbete tillsammans med företagarna ger resultat. Näringslivs frågor kommer framgent att fortsätta vara en väldigt prioriterad fråga och genom det näringslivslöfte som kommunen avgett tillsammans med organisationen företagarna kommer vi att arbeta hårt för nå ytterligare förbättringar. Det är mycket glädjande att företagen uppfattar tjänstemäns/politikers attityder till företagen som positiv. Väg, infrastruktur, IT och kompetensförsörjning är områden som vi måste jobba ytterligare med. Inga lätta frågor men det är områden som vi idag arbetar med men som vi tillsammans med näringslivet måste utveckla ytterligare.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.