Kommunalråd Ågren & Co vanhedrar liberalismen

Bägaren har runnit över. Moderaten Anders Ågren och så kallade liberala, konservativa, kristdemokrater i Umeå har sålt sina själar och ingått i en ohelig allians med kommunister. De har övergivit individens självbestämmande, inbjudandes till statligt intrång för att uppnå vad liberalismen aldrig angett sig att försöka uppnå – ett slutgiltigt idealtillstånd.

“Medlen helgar målen” är ett koncept som använts av totalitära kommunistiska stater, ett koncept som berövat miljontals individer livet. Sverige lever idag med ett mångfald som skrämmer den okunnige i tron av att landets identitet och värdegrund rinner oss mellan fingrarna. Så istället för att förkoppsliga den liberala andan i att kapitalisera och samspela med medborgarnas olikheter så vill man nu genom politiska beslut tvinga en skara människor att välja mellan deras religion eller arbete. Det paradoxala i detta är att det görs i jämställdhetens namn, och det är just muslimska kvinnor som utsätts för denna häxjakt på grund av en huvudbonad de valt att bära. En huvudbonad tillhörande vår egnaste folkdräkt. 

Det finns läsare som kan tolka den text vi skriver baserat på vilken hudfärg vi har eller vilket kön vi identifierar oss med; dessa personer sympatiserar med en identitetspolitik som ärvt sin symboliska och kollektivistiska syn på människor från totalitära ideologier. Vem du är som individ är sekundärt beroende på vilket kollektiv du tillhör – förr var det borgare och proletärer, idag är det män och kvinnor, svarta och vita, osv.. Sanna liberaler accepterar inte denna premiss utan ser varje individ som självbestämmande och unik; men falska liberaler sjunger falsett med de marxistinfluerade tänkare som valt att tolka den huvudduk muslimska kvinnor bär på som ett uttryck av hedersförtryck i en patriarkal världsordning. Därför vill de med statligt intrång diktera över deras klädval, med karriären på spel. 

Vi skriver till dig Anders Ågren: med den tankegång du presenterar – vänsterflum – och den oheliga alliansen du manifesterar, så är frågan inte om, utan när du även vill förbjuda muslimska slöjbärande kvinnor från offentligt arbete. Detta propageras av både radikala ateister och hycklande konservativa. Att förbjuda muslimska kvinnor att arbeta i ett privat företag hade inte stört oss, marknaden får avgöra ifall det var ett strategiskt beslut eller inte. Men att förbjuda kvinnor offentligt arbete som lärt sig vårt språk och kultur, krigat åratal på universitet, för att ge tillbaka till det land som gett dem denna möjlighet? 

Låt oss då inte glömma de svenska konvertiter som valt att praktisera islam och även dem klä sig i slöja. Klaga då inte på att integrationen skiter sig och att muslimska kvinnor lever upp till okunnigas fördomar och blir simpla bidragstagare, oförmögna att bidra, när ni själva tvingat dem dit. Ni som vill inspirera folk till arbete, ni stod med de som ville förbjuda slöjan i skolan och fick grundlagen att skola er. Ni har tappat ert förtroende för att vara fanbärare för det fria valet.

Vi ser dig Ågren, och vi ser rött – och då hör inte humöret till ämnet.

 

Mer av detta komma skall!

Gilla och följ oss på Facebook: Patrioterna

8 kommentarer

  1. Lina Jakobsson

    Underbart och äntligen någon som skriver från andra perspektiv. Längtar till nästa inlägg. Tack

    Vänliga hälsningar Lina

  2. Brorson

    Moderaten Anders Ågren har slagit följe med avgrundsvänstern (jag apostroferar här en tidigare Vänsterpartiledare som sa ”Till vänster om oss finns bara avgrunden”) och har lurat med sig Veronica Kerr, KD) i kampen mot religionsfriheten och mot kvinnors rätt att slippa exponera sina kroppar för främmande män, m.m. Brukar Veronica Kerr själv uppträda sexuellt utmanande i Umeå kommunfullmäktige? Påstå att slöja och heltäckande klädsel skulle vara en ”sexualisering av kvinnokroppen” är att görs lögnen till sanning.

    Uttalandet ”Till vänster om oss finns bara avgrunden” gjordes innan V hade tagit avstånd från den sovjetiska planekonomin, men partiet hade dock tagit avstånd från den väpnade revolutionen, blodsutgjutelse och likvideringar som medel att nå dig. ”Avgrunden” syftade alltså på stalinister och trotskister. Skillnaden mellan dem var att stalinisterna ville avvakta en ”revolutionär situation” (kapitalismens sammanbrott).

    Medan trotskisterna med stöd av teorin om den permanenta revolutionen (som inte stöds av stalinisterna) ville framkalla en sådan situation, bl.a. genom att infiltrera och ta över fredliga demonstrationer och omvandla dem till våldsamma upplopp med stenkastning mot polisen i syfte att provocera polisen att skjuta skarpt – för att ”visa proletariatet vilka som är deras verkliga fiender”. Senast detta skedde i Sverige var under de s.k. Göteborgskravallerna 2001, då medlemmar ur trotskistiska Rättvisepartier Socialisterna ledde stenkastningen mot polisen.

    Den idag ledande Umeå-trotskisten var då medlem i RS ända till 2009, då han bildade en utbrytargrupp ur RS. Så har trotskister gjort upprepade gånger, ömsat skinn, för att knyta nya kontakter. Att Trotskij själv mördades av en person, som anses utsänd av Stalin och att trotskisterna har som metod att infiltrerar och ta över socialdemokratiska partier och diverse vänstergrupper, gör inte trotskisterna till snälla socialdemokrater.

    Det var faktiskt Trotskij som startade maktkampen mot Stalin, försökte rensa ut Stalin, men själv blev utrensad. Trotskijs maktbas var den sovjetiska statsapparaten och den fruktade Röda armén vars högste chef han var, medan Stalins maktbas var den kommunistiska partiapparaten med dess förgreningar i hela landet. Mest känt är kanske att Stalin vek sig för militära realiteter och ville bygga socialismen i ett land (Sovjetryssland), medan Trotskij förespråkade omedelbar revolution på export, d.v.s. en fortsättning på Första världskriget.

    Medan Moderaterna på riksplanet förhandlar med Vänsterpartiet, som sedan länge har tagit avstånd från kommunismen i alla dess former. samarbetar Anders Ågren med revolutionära avgrundsfigurer i Umeå. Vad tycker det moderata partidistriktet i Västerbotten om det samarbetet?
    Vad Ågren har att säga om religionsfriheten och islam är rent vänsterflum.

    Vill Västerbottens-moderaterna ha religionspoliser, som rycker slöjan av småflickor som vill klä sig som sina mammor och äldre systrar och tvingar muslimska kvinnor att visa halva brösten, magen och låren ända upp till skrevet på badstranden?

    Handlar det om kvinnors eller om mäns rättigheter?

    • Johan & Niclas (inläggsförfattare)

      Tack för kommentar Brorson, och vi hade också gärna velat veta vad resterande moderater tycker om Ågrens side-show. Trevlig helg, och vi ser fram emot kommande kompletterande insikter av dig!

      • Brorson

        Ja, hur resonerar en moderat, som supportar propagandamöten för ett revolutionärt kommunistparti långt till vänster om Vänsterpartiet på den politiska skalan, i avgrunden? Är hatet mot en miljöpartist med muslimsk tro den gemensamma nämnaren? Eller beror det på att invandrare från Iran har sökt sig till M och tagit med sig det religiösa tvånget, att alla ska tro på den av staten påbjudna läran? Oavsett om denna råkar vara shia-islam eller ”postkristen” ateism.

        De vill ha samma diktatur här som där. Förbud och straff för den som tror ”fel”. De tror kanske att Sverige alltid har varit som det land i moralisk upplösning, som Sverige var när de kom hit – och när de flesta av dagens förbudsivrande sverigedemokrater föddes. Jag minns däremot när svenska kvinnor, de flesta födda under 1800-talet, bar huckle. När jag ser intervjuer med iranska kvinnor på gator i Teheran, ser jag ingen skillnad alls mellan den iranska hijaben och det svenska hucklet.

        Somliga grips av något slags omvänd moralpanik, när gamla svenska seder som gick förlorade under andra hälften av 1900-talet, kommer tillbaka med invandringen. När jag var barn ansågs det t.o.m. att vara synd om en kvinna gick i kyrkan utan huvudbonad, huckle eller kvinnlig hatt. Hucklet hade alltmer reducerats till en klassmarkör, sedan överklasskvinnorna börjat bära hatt. Men de första kvinnliga hattarna skiljde sig avsevärt från männens hattar De första kvinnliga hattarna liknade mer fruktkorgar än männens strikta cylinderhattar. ’

        Jag stödde rätt länge, med kommentarer på Ågrens blogg, Moderaternas krav på hårdare straff och fler utvisningar av utländska brottslingar samt även M:s krav på längre vistelse i Sverige, innan en invandrare kan bli svensk medborgare. Men så hände något. Ågren slutade tvärt publicera mina och även andras kommentarer. Det var när M ville införa det nya brottet ”olaga frihetsinskränkning” för att sätta dit de muslimska s.k. moralpoliser, som sägs finnas i Ersboda i Umeå.

        Jag hade inget emot idén i sig, att göra det straffbart att tillrättavisa vuxna kvinnor för deras klädsel och även att tillrättavisa andras barn, om det inte sker i samförstånd med deras föräldrar. Men jag föreslog en annan lösning, nämligen en utvidgning av det befintliga brottet föregivande av allmän ställning (bära polisuniform eller påstå sig vara polis, om man inte är polis) till att även träffa personer som uppför sig som om de vore poliser, fastän de inte är det.

        • Brorson

          Jag såg mitt förslag som en smartare lösning, bl.a. därför att den inte kräver en definition av vad som är laglig frihetsinskränkning. Men som jag förstått uppfattar Ågren och hans nyfunna vänner inom avgrundsvänstern förvildade muslimbarn, som uppfostras av äldre kamrater i de kriminella gängen, som ett mindre ont än att andra muslimska föräldrar faktiskt lyckas uppfostra sina barn till hederliga och laglydiga medborgare – och samarbetar med andra föräldrar i det arbetet. Exempelvis genom att vara ute på stan och se vad ungarna egentligen har för sig – ,och ingripa i tid. Är de då moralpoliser, som begår ett brott?

          Är det majoritetssamhället signal till våra muslimska invandrare, så är det föga förvånande om de inte vågar uppfostra sina barn. Barnen kan ju tvångsomhändertas och föräldrarna hamna i fängelse för ”olaga frihetsinskränkning”. Och kommer det inte att behövas svenska religionspoliser med saudisk eller iransk förebild, som rycker slöjan av småflickor, som vill klä sig som sina mammor och äldre systrar? En lagstiftning, som är ägnad att tvinga troende människor att antingen synda eller begå brott är klart kontraproduktiv.

          Den, som då väljer att begå brott mot någon orättfärdig lag, skaffar sig därmed en identitet som kriminell och kan då känna större samhörighet med andra kriminella, som begår allvarliga brott, än med majoritetssamhället. Vill Moderaterna verkligen ha ett sådant samhälle?

          De borde studera kristendomens historia, hur de första kristna valde att dömas till döden för brott mot statens lagar, som påbjöd att alla skulle dyrka kejsaren som en gud. än att synda mot det första budet i den lag som Gud hade givit judar, kristna – och muslimer: ”Du skall inga andra gudar hava jämte mig”.

          Milöpartisten med muslimsk tro har fortfarande vägrat instämma i trotskisternas ”trosbekännelse”, som går ut på att det inte kan finnas någon gudomlig lag, som står över människors lagar, eftersom Gud inte finns. Det gör hon alldeles rätt i. Att tvinga någon att avslöja sin åsikt i teologiskt-filosofiska frågor är ett brott mot svensk grundlag. Gäller inte ens grundlagen för Ågren och hans vänner bland de extrema ateisterna på yttersta vänsterkanten?

          Det väsentliga är inte vad enskilda miljöpartister (eller moderater eller kristdemokrater) tror, utan om de följer de lagar som gäller – i ett demokratiskt samhälle (vilket vi inte kommer att ha, sedan trotskisterna har tagit makten) – vid politisk maktutövning.

          • Johan & Niclas (inläggsförfattare)

            Huvudet på spiken Brorson. Har även hört från AP-medlemmar att man borde fängsla de föräldrar som lägger sig i sitt barns förhållanden. Hade velat höra det om deras barn vore hamna i relation med en yrkeskriminell. Nä, de verkar inte ha tänkt hela vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.