Elbilsbloggen

Dags för provkörning!

De flesta medlemmarna i familjen har nu förlikat sig med tanken på att byta ut vår Multivan mot en Kia E-niro. Faktum är att när jag antydde att vi kanske skulle vänta till nästa år och då köpa en VW ID CROZZ så ville inte alla det.

Vår Multivan passerar snart 15000 mil och fyllde åtta år i januari. Somliga har tappat förtroendet för den eftersom vi behövt laga AC:n och byta hjullager på den under 2018. Nu går de och väntar på att fler saker skall hända med bilen. Således kan vi inte byta bil fort nog och därmed är mitt elbilsförslag acceptabelt.

VW ID CROZZ är en SUV som går att få fyrhjulsdriven. Den har 302 hk. och lär ska gå att beställa med ett batteri som ger 60 mil mellan laddningarna. Den kan vara värd att vänta på!?

Tyvärr, vet jag inget om storleken eller priset och det är inte ovanligt med förseningar, vilket är vanskligt och gör det svårt att argumentera mot familjens mera ”reella” farhågor kring vår nuvarande uppsättning bilar.

Nu pågår en diskussion om hur den skall utrustas, suck! Eftersom jag avser att köpa bilen via mitt arbete så är vi begränsade till 10 pbb. Min fru anser att eftersom det är hon som blir av med sin bil, och jag redan har en elbil, så skall hon bestämma hur den skall utrustas. Hon är inte alltid så rationell när det gäller sådant så det är extra viktigt att jag kan stödja henne med sakliga, objektiva och just rationella argument, till exempel att det är viktigare med en bra stereo än att välja en fin färg på bilen!
Nåväl, idag skall vi provköra och om inget oväntat inträffar så kan vi beställa.
PM/190222

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.