Viktiga vägval i vården

Under dagen har Lena Hallengren, vice ordförande i Socialutskottet och Socialdemokraternas nationella talesperson i hälso- och sjukvårdsfrågor, haft konferens tillsammans med oss landstingspolitiker från de fyra nordligaste landstingen.

Temat är vilken politik vi ska ha gemensamt i valet 2014. Idag har vi ett läge då all utveckling i hälso- och sjukvården, måste mötas genom omprioriteringar inom samma ram.

Vi socialdemokrater vill kunna erbjuda det bästa. Samtidigt ser vi hälso- och sjukvården som en del av en välfärdspolitik för jämlikhet och frihet till alla. Det gör att vi måste ha både spets och bredd.

Fram till valet kommer vi därför att presentera prioriterade punkter för att förbättra hälso- och sjukvården i landet, med fokus på finansiering, kompetensförsörjning, fördelning och patientens behov i centrum.

Vårt vägval är till skillnad från borgarns inte att sänka skatten, privatisera och styra vården som en marknad, utan att satsa på mer personal, möta de ökade behoven och ha fokus på jämlik vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.