Gemensamma vårdutmaningar i norr

Igår samlades företrädare för Socialdemokraterna i de fyra nordligaste landstingen för att diskutera vilka utmaningar vi står inför och vilka lösningar som vi vill se. Vi delar förutsättningar när det kommer till frågor om geografi och demografi. Tillsammans kom vi dra till att göra gemensam sak kring några frågor.

Rekrytering – vi kommer ha ett stort behov av vård- och omsorgspersonal framöver, särskilt behövs specialistläkare inom allmänmedicin, och vi ser behov av fler utbildningsplatser och gemensamma strategier för att locka kompetens till våra län.

Glesbygdsmedicin – det är ett område där vi ligger i världstoppen. Det arbetet ska utvecklas och lyftas upp nationellt.

Finansiering – Socialdemokraterna vill tillskjuta två miljarder kronor till hälso- och sjukvården, till att börja med, vilket skulle innebära 62 miljoner mer till Västerbottens läns landsting varje år.

Det finns mycket som förenar oss i norr och vi blir starkare när vi jobbar ihop. Det här är ett bra sätt att gå framåt tillsammans. Men ännu bättre vore det förstås om vi fick en ny regering som förstår att värdera hälso- och sjukvården – det blev inte minst tydligt efter rapporterna om hur det är ställt med den i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.