”C och FP svajar om ekonomin

Jag har ett svar på en insändare från det borgerliga blocket med (fp) och (c) i dagens VK.

”C och FP svajar om ekonomin

Olle Edblom C och Marianne Normark FP berättar i sin artikel, VK 9/1, att skatten i landstinget prövas varje år. Det är såklart riktigt, men för att skapa tydlighet och trygghet har vi socialdemokrater redovisat behov och planer för fem år framöver. C och FP kommer antingen att gå med underskott eller behöva höja skatten för att få ihop sin budget kommande år. Vilket de väljer återstår att se.

De begår också ett vanligt misstag när tänker sig att spara pengar genom ”kvalitetsarbete”. Förstås är kvalitet viktigt, men sådana pengarna kan inte räknas hem förrän arbetet är gjort. Det går inte att sälja skinnet innan björnen är skjuten, vilket C och FP gör i sin budget.

Att de vill satsa mer på primärvården är bra och helt i linje med vår inriktning. Men C och FP skickar dubbla budskap när de samtidigt väljer att ta bort de riktade pengarna till förebyggande folkhälsoarbete.

Avslutningsvis i sin artikel blandar de ihop vad som är en ekonomi i balans och vad som är tillfälliga pengar. Enligt balanslagstiftningen är landstingets ekonomi i balans. Det är tack vare ett medvetet budgetarbete.

Hur C och FP tänker sig ekonomin i framtiden är fortfarande oklart, både vad gäller finansiering och var i vården de ska skära bort 183 miljoner kronor.”

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.