Sjukvården rasar i förtroende

Gårdagens Förtroendebarometern, som görs av Medieakademin och SIFO och som mäter folkets förtroende för samhällsinstitutioner, partier, företag och medier, visade att sjukvården går rejält neråt.

En del sägs bero på den negativa medierapporteringen under mätperioden. Men det är nog också så att även verkligheten gör sig påmind.

Sjukvården i hela landet är under ekonomisk press. I vårt landsting har vi varit tvungna till att göra nedskärningar. Det har inte varit kul, men dessvärre nödvändigt för att inte äventyra sjukvården på längre sikt. Andra landsting sitter i samma båt.

Men det finns en annan väg. I Västerbotten höjer vi i år skatten för att vi vill försvara och förbättra välfärden. För oss socialdemokrater är hälso- och sjukvården en grundbult i vår trygghet och den ska garanteras alla.

Socialdemokraterna vill satsa på hälso- och sjukvården. I Västerbottens läns landsting har vi därför valt att höja skatten för att öka resurserna. Och om vi skulle få en socialdemokratisk regering så skulle resurserna till sjukvården öka ännu mer.

Valet står mellan skattesänkningar och välfärd. Vi satsar på välfärden. Det går att öka förtroendet för sjukvården igen!

En kommentar

  1. Erik

    Peter, nog för att du är politiker; men hur i hundan ska resurserna till sjukvården öka när ni inte vill ta tillbaka jobbskatteavdragen? De avdrag som ni sossar förfasar er över. Ta tillbaka dem. Det är väl bättre att vara ärlig. Ta tillbaka i runda slängar 100 mdkr och satsa dem på välfärden och led i bevis att detta är en bättre affär på lång sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.