Ny folkhögskolefilial i Åsele

Under morgondagens arbetsutskott i landstinget lägger vi socialdemokrater fram ett förslag på att det ska öppnas en filial av Vindelns folkhögskola i Åsele. Det här är ett viktigt steg för utvecklingen i regionen.

Det handlar om 20 utbildningsplatser varje år, där människor ska kunna läsa in sin grundskole- och gymnasieutbildning. Det finns ett stort behov i hela länet av att kunna rekrytera kompetent personal, och då är utbildning en nyckel för att klara av det.

Filialen kommer att kunna öppnas i september.

Här följer ett pressmeddelande från mig och Peter Lindström (S), kommunstyrelsens ordförande i Åsele

Pressmeddelande 2014-05-12

Från och med september 2014 kommer en filial av Vindelns folkhögskola att öppna i Åsele.

– Det här kan ge ett lyft till södra lappland. Vi har många som behöver läsa in sin grundskole- och gymnasieutbildning, inte minst finns ensamkommande flyktingar som är i behov av utbildning och socialt sammanhang, säger Peter Lindström (S), kommunstyrelsens ordförande i Åsele.

Förslaget kommer från socialdemokraterna och kommer att beredas av landstingsstyrelsens arbetsutskott under tisdagen. Förslaget beräknas innebära 20 studieplatser till en kostnad av 1.5 miljoner kronor per år.

– Vi är glada, eftersom vi behöver kunna rekrytera personal i hela länet. Det här innebär bättre möjligheter för människor att dels kunna få arbete, dels få grundläggande behörighet till högre utbildning, säger Peter Olofsson (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.