Träff med väljare i Lycksele

Efter att ha valarbetat en hel dag i Lycksele kan jag konstatera att Lyckseleborna är mycket stolta över sitt sjukhus men samtidigt oroliga över dess framtid. Jag delar synen på att Lycksele lasarett är ett mycket väl fungerande mindre sjukhus med hög kvalité och en personal som gör ett mycket bra arbete.
Utvecklingen i Sverige för små sjukhus är inte speciellt gynnsam, nedläggningarna har duggat tätt under en period. Bland annat på grund av att borgerligt styrda landsting har som mål att konkurrensutsätta sjukvården, vilket lett till att små sjukhus inte ansetts lönsamma.
Jag hoppas kunna lugna inlands- och Lyckseleborna med socialdemokraternas vallöfte att Lycksele lasarett skall vara kvar om vi vinner valet. Vi ser våra sjukhus som en enhet men med tre geografiska placeringar, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Det sättet att arbeta gör att Lycksele trots sin litenhet blir en viktig resurs i hela länets sjukvård. Vår förhoppning är att vi även skall kunna öka forskningen på Lycksele lasarett inom områden som är specifika för glesbygd och dess förutsättningar.
Men det viktigaste budskapet för inlandet är att vi socialdemokrater sätter sjukvården före utförsäljningar och skattesänkningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.