Kommunstyrelsens Ordförande

Måndag morgon, en vit men grå Decemberdag en vecka före jul.

I en liten inlandskommun som Åsele är vad händer då där?

Förra veckans händelser ska summeras och utvärdering av vilka åtgärder som haft effekt, genomgång av denna vecka för att kunna prioritera mina men även organisationens resurser rätt i det vardagsbestyr som är i en kommun.

På dagordningen står ett Kommunstyrelsemöte som har stor dignitär, ett Fullmäktige – det sista för året. Det finns också ett antal möten i veckan som inte är utannonserade, det är kommunens medverkan i den rondell som Trafikverket ska bygga till våren på norrstrand, det är med organisationer och företag som har olika mellan havanden med kommunen, flyktingfrågan, vilka industrilokaler kan anpassas för en "nygammal" verksamhet, bankservice i glesbygden, men även ett antal avstämmningsmöten hur vår interna verksamhet fortlöper.

Det sista är viktiga träffar när vi nu siktar på att förändra den politiska ledningsorganisationen, vi tar bort facknämnderna och blir därmed en tydligare, snabbare och mera transparent organisation som också kostar mindre när nämnderna och dess ledamöter och sammanträden försvinner. Fullmäktiges roll blir tydligare och betydligt viktigare i framtiden. I denna fråga råder stor politisk enighet men som alltid finns det vissa små detaljer som inte fullt ut enar alla.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.