Framtidstro

Har haft en dag som varit tvekande till en början men som sedan har andats optimism och framtidstro av oanade mått. Gått igenom statistik och tittat på vad som hänt i kommunen de senaste åren där vissa insatser, bla från kommunen inte har haft avsedd verkan medans andra har uppfyllt förväntningarna kanske inte hela vägen mot målen men dock steg i rätt riktning. även om effekterna av insatser varit bra så kan vi göra mer och se till att insatserna ger ännu bättre utdelning. Har under veckan träffat företagare som har haft idéer och tror på en framtid och utveckling av sina verksamheter och allt detta under en av marknaden sk ”lågkonjunktur” när många verksamheter drar ner och vissa även varslar personal.
Både yngre men även mognare företagare som pratar om tankar för att utveckla företagen och även vår bygd med nytänkande och idéer som man vill satsa på vilket bådar gott för framtiden.

En kommentar

  1. Magnus

    RÄTT FOKUS
    Jag är övertygad om att det finns en möjlighet till utveckling av vår bygd men det utvecklingsarbetet ska inte drivas av kommunen utan av företagarna och befolkningen. Kommunens del består av att anpassa grundläggande service så samhället fungerar och att se till att invånarna får den service de har rätt till. Hur kommunen löser detta styrs av realistiska prioriteringar och ekonomiska ramar. Vill invånarna i vår kommun att grundläggande service ska förbättras måste man lägga sitt fokus på att vidga kommunens ramar genom utveckling av bygden och näringslivet.

    Det är inte kommunen som ska bromsa eller vända på avfolkningen eller en negativ trend och ligga i bräschen för detta arbete. Kommunen ska bara stödja och försöka jämna vägen för utvecklingsarbetet. Kommunens resurser ska fokuseras på service till befolkningen. Ju effektivare verksamhet och ekonomisk fokusering desto bättre service. Vilket ju är folkets önskan.

    Invånarna (i vilket näringslivet ingår) ska rikta sitt fokus och sitt arbete på utveckling, framtidstro och positivitet. Det är bättre att lägga sin energi på att anpassa SIG och sin verksamhet efter de förutsättningar som finns och vägen till utveckling är anpassning för att möta behov och hitta möjligheter.

    Det är viktigt att inse att det är vi, var och en, som måste gå längst fram i arbetet för utveckling inte kommunchef, kommunalråd eller någon annan del av kommunens organisationer.

    Fokusering av vår gemensamma energi och våra gemensamma resurser är vår enda framtid.

    http://blogg.vk.se/Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.