Politik ska vara långsiktig

Desinformation, konfrontation och ogrundade påståenden hör inte hemma i en demokratisk process. Politik måste därför bygga på kunskap, fakta och sanning. De politiska skiljelinjerna ska tydliggöras av partiernas olika värdegrund och ideologi, inte genom ett krig om vad som är obestridliga fakta. Politiken i åsele liknar den i USA och präglas till stor del av bristen på fakta och kunskap. Personliga tyckanden, ogrundade påståenden, lögner och fanatiska önskedrömmar ges ett för stort utrymme. Det är för mig ingen överraskning att de som är ansvariga för detta nu lämnar skeppet. Med åseleborna som gisslan i en desperat felsatsning på populism för att sitta kvar som styrande. Därav min inledning att politik måste bygga på kunskap, fakta och sanning. Vem eller vilka ska nu ställas till svars när verkligheten sakta men säkert kommer att ersätta den sagovärld som de har lovat? Hur kommer besvikelsen att ta sig uttryck? Vilka krafter har man släppt lösa?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.