Socialdemokratisk kommunpolitik

Det närmar sej jul och vi måste nu börja förbereda för nästa års kommunala budgetarbete. Alltså 2019 års budget.

Det är nu vi får summera resultaten av årets arbete i kommunen. Och hur vi förvaltar skattemedlen, det SKA bli ett positivt ekonomiskt resultat. Vi behöver ett visst överskott för att göra investeringar. Det här är viktigt för skattepengarna ska banne mig RÄCKA till en bra skola, en god omsorg om våra äldre och en utveckling av vår kommun.

Kortsiktiga ”idiotbesparingar” ska vi undvika och vi jobbar hellre i samverkan med medarbetarna i vår organisation och med större förändringar, långsiktigt försöker vi jobba för att – gentemot riksdag och regering – skruva till och skapa förutsättningar för små kommuner och hela vår glesbygd så att pengarna SKA kunna räcka till – det är och måste vara vårt viktigaste uppdrag som kommunpolitiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.