Tiden går fort. 7

För mej känns det bra när vardagen kommer åter, barnen börjar skolan och jobbet kommer igång. Tonåringar som vänt på dygnet och allt va det innebär. Förresten har jag 20årsjubileum med tonåringar i huset och några år till lär det ju bli. Det är ju alltid skönt med ledighet men allt blir enklare när vardagsrutinerna drar igång. Att vi gick in i ett valår märktes inte så mycket ännu. För mej var det planering, förberedelser och material som skulle göras.
Allting som händer runt oss är ju politik på ett eller annat sätt. Jag har alltid haft intresse för hur olika händelser formar framtiden. Jag har varit fackligt aktiv under hela mitt arbetsliv, utbildats, lärt och sett hur vi kan minska orättvisorna som finns i arbetslivet. Då var det helt naturligt att även ge sig in och påverka samhället på det politiska planet. Känslan att vara förtroendevald, att representera en grupp. Viljan att förändra och förbättra för de som valt en. Den känner nog de flesta förtroendevalda igen. Vanmakten och ilskan när man inte lyckas skapa den förändring som det var tänkt, känns säkert även den igen. Men styrkan i de kollektiva rörelser som jag finns i består av att vi är många, många som kan hjälpas åt, som kan stötta varandra. Många gånger är det jättejobbigt och tungt att vara förtroendevald, speciellt när man blir personligt angripen, när någon eller några inte kan skilja på sak och person.
Men det är en skön känsla när man lyckas förändra och skapa möjlighet till en bättre vardag för andra människor, då är det värt att kämpa på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.