Ett år går fort 23

Deklarationsdags, vilken tur att vi har deklarationsproffs även i vår lilla kommun. Sålt hus, gård och en massa maskiner 2017. Letat fram dokument över allt som man förbättrat och ändrat på gården och huset. Tur att man ”tokspara gammpappera”. 31 års historia, inte så länge men minnet sviker fort, dokument och sedan datafiler, bilder och kvitton de var mycket att gå igenom. Proffs som hjälper en rätt bland bilagor och ”pling” så är allt skickat och klart.

Inget ont som inte har gott med sej säger dom. Har bestämt mej att inte spara på varken grejer eller papper som inte behövs. Vi minimerade saker att ta med oss när flytten gick till Lomsjö. Nu har jag gått igenom allt i pappersväg som var kvar och sparar bara vad lagen föreskriver, går det så lagrar jag i datorn. Lotta och jag har oxå ”plastbantat” hemmet. Trä, glas och metall gäller i köksregionen och inget onödigt. Om var och en ”drar sitt strå till stacken” så hjälps vi åt att göra världen till en bättre plats. Va blev gjort i veckan då?

Lite politik, en massa jobb- utbildat i några dagar , förberedelser och skicka material för nästa veckas högtid. Arbetarrörelsens dag

A383D2BD-96C0-4C08-8B40-80B611340582

 

Första våren i Lomsjö, spännande att se naturen ta sats för en kort, intensiv tillväxtperiod. Om man ändå kunde göra så själv, lagra energi på hösten och vila och vänta hela svartvintern och sen få explodera i kraft och energi på våren för att blomma ut för fullt under sommaren. Nej vi håller en lugn lunk hela hösten, vintern och våren för att vila och återhämta på sommaren. Jag var nog Björn i något tidigare liv, dom har förstått årscykeln. Det är ju nya marker i närområdet, jag vill ju ha lite koll på vad som händer. Blir många timmar ”Björnragg” nu på våren. Lotta är inte lika förtjust i dom körningarna och promenaderna. Men hon måste följa med, man behöver lockbete. Med Lotta i sällskap så dyker det nästan alltid upp vilda djur, hon har tur hon säger jag.

” även ett litet spår är ett steg i rätt riktning”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.