Ett år går fort 28

Alla verksamheter vill göra ”sommarklart”

Men inte styrande politikerna i åsele. Ingen budget för 2019. Det ger inte tjänstemännen någon möjlighet att planera verksamhet för kommande år. Man behöver ett år, minst ett halvt för att göra förändringar som ska ha effekt ekonomiskt. Kommunens verksamheter kostar ca 70000/per invånare (2018)och år Medans intäkterna, skatter och bidrag är ca 65000….. fattas 5000/per invånare i kommunen. Som företagare, vanlig människa så måste man antingen skapa mer inkomster ( svårt att öka så mycket om ingen efterfrågar varorna) Eller dra ner kostnaderna, och hur får man en snabb effekt på mindre kostnader utan att de varor/tjänster man levererar blir sämre?

Man måste ta ansvar och göra åtgärder åt endera hållet, det duger inte att ”fundera på nya grepp” eller utreda. Då går det så här när man är rädd för att göra fel och inte vågar göra något. Då hamnar man på ”ruinens brant”.

841FC85B-B255-4401-AF3C-B4AFBC191C79

 

Ännu en alldeles för lång jobbvecka, jag är en obotlig tidsoptimist. Glömmer bort att det behövs tid mellan Umeå och Luleå.  Gäller att planera varsifrån man flyger så logistiken funkar vid hemfärd och fortsatt arbetsvecka när man mitt i ska ner till Stockholm några dar. Blir mycket övernattningar borta när grabbarna har ”mammavecka”. Försöker kompensera det med arbete som utgår från Lomsjö på ”pappaveckor”. Och här betyder bredbandet otroligt mycket för möjligheten att jobba uppkopplad. Det var riktigt bra tänkt av byn när man förutom ordinarie anslutningsavgift lade in 100000kr i eget kapital för att byn skulle få snabbt bredband. ( ca 2500kr/bybo extra för en framtidsinvestering)

92AD6920-AA4F-4E1F-8731-D329EEF4DE84

När helgen bara blir en dag för att man planerat för dåligt så är det oerhört viktigt att man har en lugn och trygg hemmabas att återhämta sig i.

”Have MORE than you show, speak LESS than you know”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.