Ett år går fort 29

Upphackade arbetsveckor, helgdagar och arbetsdagar och en helg med studier i Göteborg. Nu har vi examinerats i politisk retorik, det var en inspirerande och lärorik utbildning. Tanken är väl att få mer av mina tankar i tryckt form. Min drivkraft är att vi ska få ett mera jämställt samhälle och ett jämlikare arbetsliv. Oavsett om det är med ”pennan i media” eller demonstrationer i samhället eller den fackliga kampen på våra arbetsplatser så vill jag jobba för ett samhälle där vi accepterar varandra och låter varandras olika värden få komma fram och respekteras

CA1C6490-1CF1-40F3-84C7-34E7739CCE6A

Jag beundrar dessa eldsjälar, oavsett om det är den lokala idrottsklubbens ledare/tränare eller de fackliga eldsjälarna eller i vissa fall de politiskt engagerade som utan egen vinning driver kampen för alla individers lika värde.

Lika mycket känner jag avsky för de som utnyttjar organisationerna för egen vinning. De som ser sig som ”viktiga och betydelsefulla” men bara vill få egen vinning. När man glömmer dom grundläggande värderingarna och inte företräder sina medlemmar, som har samma värde då är det inte rätt.

Jag har alltid varit en ” föreningsmänniska” , dvs tagit på mej de uppdrag som andra tycker jag passar att företräda dom i. Nu har jag minskat ner detta ansvar, att förvalta medlemmarnas intressen. Jag har några lokala uppdrag i Åseles/ länets föreningsliv och några i Lomsjö. Där jag kan ställa mej bakom värdegrunder och stadgar och driva frågor i föreningarnas intressen. Men bara så länge medlemmarna känner förtroende och vill att man ska göra det

D6438CC5-D0BD-4B9D-8F08-28356B1C7110

 

Jamen livet då….. det rullar på.. Om man ska kunna göra gott för andra så måste man må gott själv. Vin, kvinna och sång…. men brukar byta sången mot mat. På en mätt mage sitter ett glatt huvud säger man. Likväl så behöver man känna sig älskad och efterlängtad, här kommer Lotta in i bilden. Då var det vinet…. att njuta en god dryck kan göra en måltid till en fest, enkelt eller hur? Nää så enkelt är det väl inte, allt kräver planering, hårt och målmedvetet arbete. Alla måste vi kämpa för att nå våra mål, sätt dem inte för högt bara. Härligare att nå målen än att andra ska tycka att man gör det bra.

”Livet har inga begränsningar, förutom dom du själv skapar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.