Ett år går fort 31

 

Akutjobb i Umeå, när ekonomi går före sunt förnuft då får man planera om. För mej blev det en dryg måndag. Många timmar, mycket som ska redas upp ochstora kunskapsbrister upptäcktes. Får följa upp på några veckor och se om man tagit till sej av information och utbildning. Stannar i Umeå för två dagars intensivutbildning sen hem och städa upp kontoret inför midsommar.

79D7D671-0943-496E-BFA1-C30048E80F16

 

Hantering av mögelskadat virke, livsfarligt. Att få en toxisk alveolit knäcker den tuffaste och sen vet man inte när exponeringen leder till kronisk överkänslighet, allergisk alveolit.

Politiken då ? Ja man märker varken höger eller vänster, inga reformer, inget som förändrar eller förbättrar – för någon. Bara kosmetiska utspel, Cementerad och oidentifierbar politik. Valrörelsen söker bara skandaler om andra, smutskastning och påhopp. Så otroligt viktigt att få ut budskapet om att politik faktiskt kan betyda väldigt stor skillnad för varje enskild individ. Att diskutera och argumentera för en rättvis och framtidsdanande politik.

Men nu blev det sill och potäter, ägg och skinka en hel helg, midsommar.

6AFE6A9A-87EB-44F1-B0E8-CFAB02022934

 

Har kört en hel del bil, kollat flera av Åseles byar. Kört och sett gårdar och hus som befolkats och används men även igenvuxen åker, förfallna hus och ödegårdar. Tänk vilken vedermöda som lagts ned för att uppodla och bebygga. Och som lämnas för fäfot. Det finns folk som svälter och inte har mat och vi använder inte ens en bråkdel av den jordbruksmark som finns i kommunen. En stor eloge till de som brukar marken, ett arv från tidigare generationer. Undrar när det vänder och vi måste bruka och odla och använda denna resurs?

”Arbete är bra, bara man inte glömmer bort att leva”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.