V 40 ett år går fort

Uppstart av veckan i Lomsjö, frukost hemma. En del politiska äventyr på dagordningen och en del fackligpolitisk samverkan. Åsele, Vilhelmina, Sorsele, Skellefteå, Åsele och så var arbetsveckan tillända. Träffat så många människor, haft så många samtal, värvat medlemmar till både fackförbund och parti. Så roligt när ljuset tänds, man förstår och vill engagera sig. En valrörelse som för mej känns som ödesmättad, vad ska komma ut av denna?

43991C75-3F86-4AEA-998B-69CE6BD41946

 

 

Härligt att kunna sova hemma, delta vid måltider, i samtal om skola, händelser och tankar. Även om avstånden är långa, restiden dryg så är det härligt att landa i hemmets lugna vrå på kvällskvisten. Med Lotta och barnen så känns livet som ganska enkelt, tryggt och bra. I Lomsjö mår vi bra, föreningslivet med bygdegård, fiskevårdsområde och en del andra aktiva föreningar skapar en sammanhållning som är härlig. Middagar, arbetsdagar, aktiviteter allt i en härlig gemenskap. Vissa deltar i allt, vissa dyker bara upp när det vankas trevligheter som mat och samvaro. Det här väljer man själv.

4D40C9CF-ECD9-4C4D-9693-498F1ADE62A7

 

Tänkte att vi skulle sätta upp Lottas växthus, så det står färdigt till våren.

Minigrävaren får planera, duk och grus och odlingsbäddar ska fixas. Jag gillar när saker planeras, genomförs och kommer till nytta. Har klippt vägkanter och runt några av våra vackra vindskydd. Finns över 20 fina stolphusvindskydd i anslutning till vattendrag och rastplatser. Ett sånt vill jag ha hemma på gårn´.

Kollar med grannen, SvenGunnar, han är ” pappa” till de flesta av vindskydden.  Om jag högg och sågade timret skulle han hjälpa mej med ett, bara att ge sig iväg till skogen och hugga några tallar så det blir verklighet.

”om ett hem inte har en trädgård och ett gammalt träd förstår jag inte var livets glädjeämnen skulle komma ifrån”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.