V 41 ett år går fort

Politik i tv, politik i tidningarna, politik i samhällen och arbetsplatserna.

Nu känns det att tempen stiger, allt fler ”dyker upp” på den politiska arenan. Oroligt ute i världen, kall, egocentrisk politik. Smittspridning även hit, hoten mot den ”svenska modellen” blir allt tydligare i debatter, på sociala medier och ute i samhället. När de etablerade partierna inte är tydliga med sina värderingar utan försöker ”fria till sig röster” med allsköns populism då blir det bara mer och mer politikerförakt. Då vill många ha ”nya grepp” och se en förändring. Det traditionella känns inte tryggt och bra, vi måste ” röra om i grytan” säger många. Det måste vi inte alls, vi måste bara bli tydligare med vad politiken egentligen går ut på, vad vi vill. Vilka värderingar och vilken framtid vi vill ha.

F4E391C5-11E0-461C-9FCA-C7B3E8001F31

 

En arbetsvecka på språng, först lite politiskt, sen lite arbete på hemmaplan men lämnar Lomsjö på Tisdagsmorgon och åter på fredagsmorgon. Då har ja hunnit med både Malå, Norsjö, Skellefteå, boden. Inte allra värsta bilkörningsveckan men långa dagar och även arbetskvällar för att hinna med.

Träffat så många människor, glada, besvikna, nöjda, rädda alla har sin livshistoria, sina händelser och upplevelser som formar deras tankar i och om vardagen. Jag känner att man ska arbeta, dela med sig, ge efter den förmåga som man har för att alla ska få samma möjlighet, och få det bättre.

C430635C-1A8F-4D32-B146-3165338C9C47

 

Hösten i antågande, älgjakt, val, snö, kallt, mörkt. Jag skulle vilja ha en stunds sol och bad att se fram emot. Men det ryms inte i den späckade höstkalendern. Istället så har jag lagt in ett par veckors ledighet i Mars, efter jul och när man hunnit arbeta ikapp lite av det som skjutits fram när det är ett valår. Sista gräsklippningen, kanske , för i år. Man får passa på när man kommer hem. Och vädret tillåter. Har ju inte vuxit så mycket denna torra, heta sommar. Känns lite konstigt att inte behöva hålla på med någon ved heller. Lite tomt, men bergvärmen är ju kanonbra så man får vara nöjd.

”Den bästa rikedomen är en god hälsa”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.