Petter Nilsson(SD)

Björn Söders uttalande

”Kan man inte vara både jude och svensk, samtidigt?

– Jag tror att de flesta med judiskt ursprung som blivit svenskar lämnar sin judiska identitet. Men gör de inte det behöver inte det vara ett problem. Man måste skilja på medborgarskap och nationstillhörighet. De kan fortfarande vara svenska medborgare och leva i Sverige. Samer och judar har levt i Sverige under lång tid.”

– Björn Söder

 

Såvitt jag förstod det ej förvrängda citatet så menar Björn att judar ofta identifierar sig som Svenskar när de blivit medborgare. Men att det inte medför några problem i de fall de inte gör det.

Han poängterar att man måste skilja på medborgarskap och nationstillhörighet.

Det är lättare att integrera människor om alla delar idén om att man bor i samma land, istället för att inte känna sig som en del av Sverige.

Till följd av citatet har – enligt journalister som ringt till oss under morgontimmarna – ”många samer” kritiserat vår hållning angående rennäringslagen. Kritiker har också menat att vi saknar insikt i ”samefrågan”.

För att besvara kritiken:

Blodsband avgör idag vem som ska ha rätt att bedriva renskötsel. Många samer saknar idag rätt. Kvinnor missgynnas enligt bl a Andrea Amfts doktorsavhandling ”Sápmi i förändringens tid”; men få samer över huvud, har idag rätt att bedriva renskötsel.

Vi Sverigedemokrater är mot särlagstiftning, särskilt sådan som leder till att vissa får det bättre beroende av blodsband och kön.

Detta sagt. Samer har levt i Sverige under många generationer. De ska inte diskrimineras. Samisk kultur ska givetvis främjas, och vi har anslagit medel till detta i vår budget.

Vad gäller vårt landstingsprogram så anser vi emellertid att vården bör prioriteras.

8 kommentarer

 1. "Dosan"

  Men sluta nu tramsa. Han är rasist. Du är rasist. Ni försvarar varandra som de efterblivna köttskallar ni är.

  • Tord Yvel

   Ditt inlägg kändes väldigt tramsigt. Ingen som helst saklighet eller argument så långt ögat kan nå….bara skrik om rasism i vanlig ording. trams på riktigt

  • Konstapeln

   Varför är dom rasister?
   Du kanske ska börja med att använda ord som du förstår innan du våldtar tangentbordet.

  • Johan Andersson

   Kanske dags att herrn lär sig vad rasism faktiskt är innan han använder det som ett slagord?
   Varken Björn eller Petter har gett någon indikation av att dom anser att vissa genetiska grupptillhörigheter (raser) är underlägsna andra eller bör ha olika ställningar i samhället.
   Du och dina meningsfränder använder endast slagord som ”rasist” och ”fascist” för att tysta och stigmatisera era meningsmotståndare och när era argument tryter, vilket är ofta.

 2. Lasse

  Det enda vänstern har i sitt försvar är ett hat. Ett hat till de som vill bevara vårat land. Ser ni inte att det håller på att förstöras. Vad har övriga politiker för lösning på invandraproblemen? Vad har ni för lösning så att alla kan komma in i samhället, bostäder etc.
  Var ska studenter bo?

 3. Maria

  SD är den enda oppositionen i Sverige. Alla andra partier, tänker bara i en riktning och företräds också av samma slags politiker, som kan kallas för broilers, då de kommit in i partiet antingen via ungdomsförbund eller via släkt.

 4. Andreas

  Hej! Jag tycker att samtliga partier bör börja bete sig som vuxna och ej piska upp jobbiga stämningar hela tiden. Ta sakligt upp vad som ej förståtts och red ut begreppen. Jag tycker också att det är oprofessionellt av spec. kvällsposten fast även vissa dagstidningar att uppföra sig som ”Hänt i veckan”-magasin och ej ta upp det som hänt utan beskära uttalanden och ta dom från sina sammanhang.

  Heja SD :>

 5. Tänker Själv

  Känns som att detta med Björn S mest är en misstolkning gjord av DN m.fl. för att smutskasta SD inför extravalet, i brist på mera verklighetsbaserad argumentation. Problemet är, att de verklighetsanknutna argument som skulle behövts för att minska SD:s väljarkår skulle ha varit nåt i stil med: ”Skolresultaten har förbättrats radikalt nu när antalet invandrare och flyktingar har ökat, vilket visas i senaste pisa-undersökningen, kostnaderna för invandringen har minskat så pensionärerna kan få betala 1000 kr mindre i skatt per månad och få bättre omsorg billigare, industrin går på topp och arbetslösheten är bara 3 procent även bland invandrare, och det är bara riktiga jobb inom industri och privat näringsliv.
  SD:are i gemen, och faktiskt även många andra, inkl. utländsk press i bl.a. Norge och Danmark upplever att det fria ordet bara finns på vissa sajter på nätet, inte i svensk press o. TV. Riktig demokrati saknas numera. SD:are i gemen räknar, och inser att fler nyanlända behöver fler lärare, läkare och bostäder mm minst i proportion till det antal som anländer, dvs det finns givetvis en uppoffring som måste göras och som minst står i proportion till antalet som kommer, och de som kommer kan av självklara skäl inte själva betala detta, dvs någon/något måste offras, och ju fler som kommer, desto mera måste offras. Alla är inte beredda att ge bort allt det äger och har + sin fritid i form av skola in flyktingar i samhället, till folk de inte ens känner, och toppolitikerna och de rikaste i samhället kommer inte att ge bort allt de äger och har – tvärtom ser de nog till att tjäna en slant och lite berömmelse på kuppen, genom PR mm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.