Petter Nilsson(SD)

SD enda oppositionen i Regionen

Utvecklingen i Region Västerbotten har varit väldigt märklig att följa. Socialdemokraterna tycks värna om sina skyddslingar i alliansen, men även alliansen syns skydda majoriteten.

 

Alliansen har i vanlig ordning ingen egen politik att presentera utan fortsätter stryka majoriteten medhårs i Region Västerbotten. Man kan fråga sig hur det kommer sig att alla partier i Alliansen ständigt tycker lika som majoriteten. Är de stödpartier åt majoriteten eller har de bara brist på idéer och ambition?

Efter att Alliansen tillsammans med majoriteten först höll oss utanför de platser vi fick rätt till av väljarna i Region Västerbotten (platserna gick till majoritetspartier istället), har alliansen kopierat majoritetens budget för 2020 (även om man briljerar med annorlunda ”Visioner”). Inför regionstyrelsen idag fanns heller ingen kulturplan på bordet från alliansen.

Som vi ser det finns det bara ett oppositionsparti i Region Västerbotten.

Endast Sverigedemokraterna hade ett eget förslag på kulturplan, precis som vi hade en egen budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.