Petter Nilsson(SD)

Danmark stänger gränsen till Sverige från och med idag.

Vi nordiska länder har en gemensam historia, till stor del en gemensam kultur. Vi har samarbete inom en rad olika områden. Efter andra världskrigets slut sökte de nordiska länderna integrera sig, och ett fördjupat samarbete ingicks rörande passfrihet mellan de nordiska länderna.

Nu stänger Danmark gränsen mot Sverige, på grund av att Sveriges grova brottslighet påverkar Danmark.

”Vi välkomnar att Danmark vidtar åtgärder för att bekämpa kriminalitet i Öresundsregionen. Efter att vi införde inre gränskontroll mot Danmark såg vi bland annat hur bostadsinbrotten gick ner i södra Sverige. Jag har respekt för att danska regeringen förstärker gränskontrollen i syfte att hålla kriminella kort”, skriver inrikesminister Mikael Damberg (S) i en skriftlig kommentar till SVT – 10 oktober.

Min förhoppning är att svenska socialdemokrater börjar rannsaka sitt parti, utifrån ett fokus på de kraftiga skillnader som finns mellan den svenska socialdemokratin och systerpartiet i Danmark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.