Petter Nilsson(SD)

Mer medel måste gå till vård!

Mindre pengar till administration(ej medsek), kultur, regional utveckling och förtroendemannaorganisation.

För det är nämligen så att man måste kunna finansiera satsningar man vill göra. Det innebär att man måste prioritera mellan verksamheter. Det här har inte övriga partier anammat i Region Västerbotten. Istället återfinns främst besparingar inom vård, medan man behåller satsningar inom administration, kultur, regional utveckling och förtroendemannaorganisationen.

Kostnader för administration har stigit mycket. Vi måste vara redo att skära i området, och då talar vi inte om medicinska sekreterare. Vi vet att vi behöver prioritera inom kultur. Regional utveckling har den senaste tiden blivit synonymt med kostsamma prestigesatsningar som resor till Bologna, representation på Grand Hôtel i Stockholm med mer. Och vissa till synes menningslösa förtroendemannaorgan som vi faktiskt inte behöver.

Vi har vart tydliga med att vi behöver dra ned medel på vårdperfira områden för att kunna satsa ordentligt på vården.

En kommentar

  1. Pingback: Mer medel till vård, mindre medel till administration | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.