Petter Nilsson(SD)

Ta Corona på allvar!

Regionstyrelsen hanterade Sverigedemokraternas nämndinitiativ rörande stärkt beredskap mot Corona den 5:e februari i år. Övriga partier avslog initiativet som innebar att stärka rutiner kring pandemier med mer, med hänvisning att det på något vis skulle innebära att man var tvungen att överpröva lagar och förordningar inom området. 

Samtidigt har Region Östergötland valt att se över sina rutiner rörande deras pandemirutiner. 

Nu har jag ytterst svårt att förstå hur lagstiftning skulle vara ett hinder i en region men inte i en annan. Uppenbarligen har övriga partier ännu en gång avslagit ett viktigt förslag för att stärka våra medborgares trygghet. Lämpligen bör våra medborgares trygghet sättas i första rum. Man kan fråga sig om förslaget röstades ned på grund av okunskap eller för att förslaget kom från Sverigedemokraterna.

Samtidigt vet vi att Regionen har börjat ta steg i rätt riktning, samt att regionens ändrade förhållningssätt till Corona påbörjats från tjänstemän och profession, väl i linje med Sverigedemokraternas förslag i ämnet.

Det ska emellertid sägas att mer går att göra, och att mer bör göras. Sverigedemokraterna har problematiserat Region Västerbottens rapportering från omvärlden i ämnet även genom att skriva motion, med förhoppningen att spridningen går att begränsa.

 

En kommentar

  1. Pingback: Coronaepidemin: 52 fall i Sverige! | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.