Petter Nilsson(SD)

Bilbränderna i Umeå under coronatider

Som jag tidigare skrivit så har vi sett sett fenomenet med bilbränder växa fram i andra städer i Sverige, bilbränder är nästan alltid är anlagda bränder, fenomenet har kopplingar till organiserad brottslighet och utanförskap. Det är tydligt att tiden nu kommit ikapp Umeå.
Umeå är inte längre den trygga staden som man från vänsterhåll försökt göra gällande. Vi har bekymmer. Det är allmänt känt att vissa områden i Umeå är mindre behagliga att bo och bedriva verksamhet inom. Det medför att många med ekonomiska resurser söker sig ifrån kända belastade områden. Medan andra med begränsade resurser tvingas bo kvar.
Bilbränder är fruktansvärda, och ska inte förekomma.
Att detta sker under pågående corona-pandemi är än mer förkastligt. I ett läge där människors möjligheter att ta egen bil till jobbet – att undvika belasta kollektivtrafik för att undvika smitta sig själv och andra – är attentaten fullständigt vedervärdiga.
Det visar på en fullständig respektlöshet för medmänniskor.
Vi måste ta detta på allvar från politiskt håll. Signalerna måste vara tydliga, och åtgärderna rejäla. Detta gäller förstås kommunal, regional och nationell nivå.

2 kommentarer

  1. E.N.

    Det är inte fel på områdena i sig. De har varit fungerande, innan skräpet flyttade in och Akelius samt Rikshem chockhöjde hyror och förtätade fuskbygggena. Bara statliga myndigheter som får råd, med sina skattefinancierade utplaceringar. Resten flyttar allt snabbare. Stabiliteten uteblir.
    Se hur det tillåts vara runt skolområdena? Kommunen vägrar göra ngt. åt biltrafiken på gångbanor. Skolor och föräldrar vill knappt ta i ungarna sina -med tång. Skogsavfall används till att vandalisera det mesta, innan skräpet sprids som spanska ryttare över cykelbanor och allmän omgivning. Idiotin styr!
    I detta, väljer Rikshem att riva garagen och dubbla avgifterna för oskyddad parkering. De skiter i sjukpensionärer och trogna långtidsboende hyresgäster. AMF sponsrar…

  2. Pingback: Revenge, Drugs, Gangs Connect Suspected Arson Attacks, Police Experts Surmise – Umeå Today

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.