Petter Nilsson(SD)

Vart är de andra regionpolitikerna när regionens kontorspersonal monterar skyddsutrustning?

Under föregående vecka hjälpte inga andra regionpolitiker till att producera skyddsmaterial.

Ta gärna en paus från datorn och skrivbordet och hjälp till att fixa skyddsutrustning till vårdpersonalen.

Förstår att det kan kännas svårmodigt i dessa tider, men betänk att du själv arbetar inom vården. Det är rent viktigt att vi ställer upp under våra lediga timmar.

Ska passa på att ge en eloge till alla de som tar tiden hjälpa till. Det är verkligen upplyftande att se alla som tar sig tiden. Ni gör ett fantastiskt jobb!

2 kommentarer

  1. Maria

    Politiker på alla nivåer tenderar tyvärr att separera sig från allmänheten! Beröm till SD, som verkligen stöttar våra vårdanställda!

  2. Brorson

    Om man är politiskt vald till en nämnd, är man – såvitt jag vet – skyldig att hjälpa till i den verksamhet som nämnden ansvarar för, om den anställda personalen inte räcker till. Det gäller naturligtvis också chefer inom verksamheten. Nu vill jag se chefer inom äldreomsorgen, som förvägrar personalen skyddsutrustning – och de nämndpolitiker som håller dessa chefer om ryggen – själva arbeta praktiskt utan skyddsutrustning.

    Under gårdagens presskonferens erkände biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten att de verkliga dödstalen är 10 % högre än de, som FHM har offentliggjort. Han skyllde på olika sätt att räkna och antydde att de högre dödstalen beror på läkares gissningar. (Man fick intrycket att menade detta, och att de högre dödstalen inte riktit är att är att lita på.)

    I ett par kommentarer till ett tidigare inlägg på denna blogg, har jag rett ut detta. De högre dödstalen grundas på Socialstyrelsens dödsorsaksregister, som är det mest tillförlitliga registret över dödsorsaker som finns i Sverige. Dödsorsak ska rapporteras in till detta register inom tre veckor efter dödsfallet, men det är troligt att det dröjer längre just nu p.g.a. den stora arbetsbördan för läkare som arbetar med covid-patienter. De prioriterar nog de levande framför de döda.

    Dödsfall (utan angivande av dödsorsak) ska däremot rapporteras till Skatteverket första vardagen efter dödsfallet. FHM samkör troligen Skatteverkets register med något register om insjuknade i covid och gör sedan egna skattningar. Detta borde FHM ha talat om, samt ingående variabler och vem som gör skattningen. FHM har mörkat. Detta är en skandal, som något riksdagsparti borde ta upp till debatt i riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.